Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΓΧΟΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ;






Τα σκυλιά έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τους ιδιοκτήτες τους.

Η πίστη τους και η αγάπη στον «αρχηγό» τους είναι απέραντη, κάτι που κάνει συχνά τον αποχωρισμό, έστω και τον σύντομο, μια δύσκολη και ψυχοφθόρα υπόθεση. Τα σκυλιά συχνά βιώνουν το άγχος του αποχωρισμού, μια κατάσταση που με επιμονή και σωστή τακτική μπορεί να διορθωθεί. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τι είναι το άγχος αποχωρισμού, γιατί το βιώνουν πολλά σκυλιά και ποια είναι τα συμπτώματα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
Το άγχος αποχωρισμού είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση την οποία βιώνουν τα σκυλιά. Είναι ο ψυχολογικός όρος που περιγράφει το άγχος και την αγωνία κατά τον αποχωρισμό του σκύλου από τον ιδιοκτήτη του. Πολλά σκυλιά δυσφορούν και νιώθουν άγχος βλέποντας σας να αποχωρείτε /ή και χωρίς να δουν την έξοδο σας, με αποτέλεσμα να χάνουν την ψυχραιμία τους.

Αυτό δεν έχει σχέση με το πόσο καλά είναι εκπαιδευμένα να εκτελούν εντολές αλλά σχετίζεται με το πόσο έχουν συνηθίσει να σας αποχωρίζονται με σωστό τρόπο. Το άγχος του αποχωρισμού επομένως υπάρχει γιατί τα σκυλιά δεν έχουν εκπαιδευτεί να διαχειρίζονται την αγωνία τους μήπως χάσουν τον ιδιοκτήτη τους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ
Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα αποχωρισμού που παρουσιάζουν τα σκυλιά είναι τα εξής:
1. Προσπαθούν να «δραπετεύσουν» από το χώρο συχνά τραυματίζοντας τον εαυτό τους.
2. Μασούν ή γλείφουν τον εαυτό τους υπερβολικά.
3. Ξύνουν τις πόρτες ή τα παράθυρα και προκαλούν ζημιές στα έπιπλα.
4. Σκάβουν
5. Γαβγίζουν, κλαίνε υπερβολικά και ουρλιάζουν
6. Παρουσιάζουν κρίσεις πανικού και
7. Δεν έχουν όρεξη για φαγητό

Εάν κατά την αποχώρηση σας και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το σκυλάκι σας παρουσιάσει κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα τότε αντιμετωπίζει άγχος αποχωρισμού το οποίο θα πρέπει να καταπολεμήσετε.πηγη : http://www.koutavaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου